19 Ekim 2013 Cumartesi

Su Böreği ( Hazır su böreği yufkası ile )

Su böreği yapmanın ne kadar meşakatli olduğunu herkes bilir.Fakat bu hazır su böreği yufkaları ile kolay ve güzel bir börek yapabilirsiniz.Çok defa kullandım ve iyi not aldım :)Çalışıyorsanız ve su böreği yapmaya vaktiniz yoksa ya da üşeniyorsanız mutlaka deneyin derim :)Aşağıda fırında pişerken çekmiş olduğum fotoğraf bulunmakta çünkü çıkar çıkmaz kalabalık misafirlerce bitirildi :)


Malzemeler
1 paket hazır su böreği yufkası
300gr eritilmiş tereyağı ya da yoksa katı yağ
2 kase kaşar ve yağlı beyaz peynir karışımı
Yarım demet maydonoz

Suda bırakma işlemi için
3 litre kaynar su( içine 3 yemek kasığı tuz-1 yemek kaşığı sıvıyağ)
3 litre soğuk su

Üzerine sürmek için
1 yumurta,1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve 1 çay bardağı süt (hepsi çırpılıp üzerine sürülecek)

Yapılışı
  •   Tepsinizi yağlayın.Öncelikle suyu kaynatın, içine tuz ve sıvıyağı da ekleyin,altını kısın.Her yufkayı 6-7 saniye öne kaynayan suya sonra da soğuk suya sokup tepsiye yayın.Üzerine eritilmişin tereyağından bolca sürün ,her yerine gelecek şekilde olmalı.Yufkaların yarısına gelene kadar bu işlemi tekrarlayın .
  •    Daha sonra arasına peynir-kaşar ve maydonoz karışımından koyup geri kalan yufkaları da üst maddedeki şekilde işlemden geçirin.
  • En üstteki yukanın üzerine yumurta yaş ve süt karışımını sürün.Fırında üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirin. (Bir gece dolapta bekletirseniz pişirmeden çok daha güzel oluyor )



Minik Tuzlular



Bu tarifi çok uzun zamandır yapıyorum ve her zaman da tarifi isteniyor.Çünkü çok güzel bir atıştırmalık çay yanında özellikle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler1 su bardağı sıvı yağ
150 gr. katı yağ
1 yumurta( beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağından 2 parmak az şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı
Tüm malzemeler karıştırılarak bir hamur elde edilir.Hamur buzdolabında 15 dk. dinlendirilir.Fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak şekil verilir.Benimkiler azıcık daha büyük :) Üzerine yumurta sarısı sürülerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip fırına verilir ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
NOT : Çok sayıda kurabiye çıkıyor isterseniz kalanı buzluğa koyup cıkartıp kendi halinde çözdürerek dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.Tadında hiç bir değişme olmuyor.Afiyet olsun :)